Cellenergy Q10 50mg

Sastav

Jedna kapsula sadrži:

  • 50 mg koenzima Q10 (ubidekarenon, dobijen prirodnom fermentacijom);
  • 50 mg vitamina E ( u obliku D-alfa tokoferol acetata);
  • 20 mg ekstrakta ploda crnog bibera sa 10-15% piperina;
  • 80 µg selena

Ostali sastojci: sredstvo za povećanje volumena: kukuruzni dekstrin, sredstvo protiv zgrušavanja: magnezijum-stearat biljnog porekla.

Farmaceutski oblik:

Kapsule

Dejstvo:

Koenzim Q10, poznat kao ubidekarenon je supstanca slična vitaminima koja se sintetiše u jetri, ali se isto tako unosi u organizam preko hrane. Neophodan je za normalno funkcionisanje ćelija organizma.

Koenzim Q10 je moćan antioksidans koji transformiše energiju iz hrane u energiju koju telo koristi za svoje metaboličke procese i mišićnu funkciju.

Svim organima sa velikim energetskim potrebama neophodna je velika količina koenzima Q10. Visoka koncentracija koenzima Q10 u srčanom mišiću navodi na zaključak o važnoj ulozi koenzima Q10 za pravilnu funkciju srca. Ono što je najbitnije, niske vrednosti koenzima Q10 u srčanom mišiću mogu se popraviti pravilnom suplementacijom.

Suplementacija koenzima Q10 se preporučuje i svim pacijentiama koji koriste statine. Kako je utvrđeno da statini (lekovi koji deluju na smanjenje stvaranja holesterola u organizmu) dovode do deficita koenzima u srčanom mišiću, počela je njegova rutinska primena uz terapiju statinima.

Koristan je kod postinfarktnog stanja jer obezbeđuje bolje snabdevanje energijom preostalog dela zdravog srčanog mišića.

Koenzim Q10 u proizvodu CellEnergy Q10 je dobijen prirodnim procesom fermentacije. Prirodni oblik koenzima Q10 je rastvorljiv u vodi i ima 3-4 puta veću resorpciju u telu u odnosu na oblik rastvorljiv u mastima.

CellEnergy Q10 sadrži vitamin E i selen, koji doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ekstrakt crnog bibera povećava resorpciju koenzima Q10.

Indikacije:

CellEnergy Q₁₀ 50 mg kapsule se upotrebljavaju kao dodatak ishrani:

  • štiti ćelije od oksidativnog oštećenjaVitamin C i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa

Pakovanje:

Kartonska kutija sadrži 30 kapsula (3 blistera) i Uputstvo za upotrebu.

Regulаtorni stаtus:

Dodatak ishrani.